මොනවද මේ ආහාර ආකලන
???????
නැවුම් ලෙස
ගන්නා ශාක කොටස් හා සත්ව කොටස් වල ආහාර ආකලන බොහෝ විට අන්තර්ගත නොවේ
ආහාර
අලංකාරවත් ලෙස වර්ණ ගැන්වීම සදහා යොදා
ගන්නා වර්ණක, ආහාර ක්ෂුද්ර ජීවීන්ගෙන්
ආරක්ෂා කර ගැනීමට භාවිතා කරන රසායනික ද්රව්ය, ආහාරයේ මනා පෙනුම ලබාගැනීම සදහා යොදා
ගන්නා රසකාරක ද්රව්ය, සමහර ආහාර වල පෙන
නැංවීම සදහා යොදන රසායනික ද්රව්ය, සුවදවත් වීමට යොදා ගන්නා ද්රව්ය, ද්රාවණවල අංශූන් ඒකාකාරිව පවත්වා ගැනීමට යොදා ගන්නා ද්රව්ය, ද්රාවණවල උකු බව ලබා
ගැනීමට යොදා ගන්නා රසායනික ද්රව්ය වේ .
. අප ගන්නා බොහෝ සැකසූ, වර්ණවත්, සුවදවත් හා කල්තබා
ගතහැකි ආහාර වර්ග වල මේවා අන්තර්ගත වේ.
වෙළද පොළෙන් අප ගන්නා ආහාර වල Ë අක්ෂරයෙන් කෘතීම ආහාර ආකලනය ලේබලය මත පෙන්නුම් කර
ඇත. ආහාර ආකලන කිහිපයක් පහත වගුවේ සදහන් වේ.
E අංකය
|
රසායනික
සංයෝගය
|
201
|
බෙන්සොයික් ඇසිඩ්
|
214
|
හයිඩ්රොක්සි බෙන්සොඒට්
|
270
|
ලැක්ටික් ඇසිඩ්
|
249
|
නයිට්රයිට්
|
251
|
නයිට්රේට්
|
220
|
සල්ෆර් ඩයොක්සයිඩ්
|
200
|
සෝබික් ඇසිඩ්
|
306
|
ටොකොෆෙරෝල්
|
ඔබ
භාවිතා කරන ආහාර ද්රව්ය වල Ë සංකේතය අඩංගු ඉලක්කම් කීයක් තිබේ දැයි නිරීක්ෂණය කර
බලන්න.
0 comments:
Post a Comment