December 27, 2017

මුදවපු කිරි වල සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ රැසකි

එහි ප්‍රතිලාභ බොහෝමයක් නිසා ලොව වටා වඩාත්ම ජනප්‍රිය ආහාර වර්ගයකි. ලෝකයේ සමහර ප්‍රදේශවල, ඉන්දියාවේ, ජනතාව අලුත් දෙයක් කිරීමට හෝ ගමනක යෙදීමට පෙර මුදවපු කිරි පරිභෝජනය කිරීමෙන් සාර්ථකත්වය හා යහපත් සෞඛ්‍ය ඇතිකරන බව විශ්වාස කෙරේ. විද්‍යාත්මක දෘෂ්ටි කෝණයකින් වුවද මෙම කිරි නිෂ්පාදන බෙහෙවින් සුවිශේෂී වන අතර බොහෝ සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ ලබා දෙයි.

                        මෙම කිරි ආහාරයේ ඇති පෝෂ්‍ය පදාර්ථයන් ඉතාමත් බහුල වේ. නිදසුනක් ලෙස, ඔබ කිරි අවුන්ස 6 ක පමණ ප්‍රමාණයක් පරිභෝජනය කරන්නේ නම්, ඔබේ සිරුරට කැලරි 100-150 ක්, සන්තෘප්ත මේදයේ ග්රෑම් 2 ක්, මේද ප්‍රමාණයෙන් 3.5g, සීනි ග්රෑම් 20 ක් සහ ප්‍රෝටීන් 8-10g පමණ වේ. ඔබේ දෛනික විටමින් ඩී කොටසෙන් 20% ක් පමණ ඔබේ ශරීරයට සපයයි. ඔබේ දෛනික කැල්සියම් වටිනාකමෙන් 20% ක්.
මෙහි හොඳ සෞඛ්‍ය ප්‍රතිලාභ රැසකි
1 ජීරණය වැඩි කරයි
                  මෙහි ප්‍රතිලාභයක් වන්නේ එය ඔබගේ ආහාර දිරවීමේ වැඩිදියුණු කිරීමට උපකාරී වන බව ය. ඔබ ආහාරයට ගන්නා වෙනත් ආහාරවලින් පෝෂ්‍ය පදාර්ථ අවශෝෂණය කර ගැනීම ඔබේ සිරුරට පහසු වනු ඇත. H. Pylori ආසාදනය ඇතුළු ආමාශ ආසාදන සුව කිරීමට උපකාරී වේ.
2   ප්‍රතිශක්තිය වැඩි කරයි
                ඔබේ ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය ශක්තිමත්ව තබාගැනීමටත් වඩා හොඳ සෞඛ්‍යයක් භුක්ති විඳීමටත් හැකි වනු ඇත. දිනපතා ආහාරට ගැනීමෙන් යෝනි යීස්ට් ආසාධනය වැළැක්වීම සඳහා ක්‍රියා කරයි.
3   අස්ථි සහ දත් ශක්තිමත් කරයි
                    අනෙකුත් කිරි නිෂ්පාදන මෙන්, මෙහි අස්ථී සහ දත් ශක්තිමත් කිරීම සඳහා කාර්යභාරයක් ඉටු කරන කැල්සියම් අඩංගු වේ. අස්ථි වර්ධනයට ප්‍රවර්ධනය කිරීම සඳහා කැල්සියම් සමඟ ඒකාබද්ධ වන පොස්පරස්ද අඩංගුය. ආතරයිටිස් සහ ඔස්ටියෝපොරෝසිස් වැනි රෝග වැලැක්වීම සඳහා නිතිපතා ආහාරයට වැදගත් වේ.
4 ඉස්හොරි ඉවත් කර දමයි
                 ඔබ දැනටමත් ඉස්හොරි වලින් මිදීමට උත්සාහ කර තිබේද? ඉස්හොරි යනු මූලිකවම දිලීර ආසාදනයකි. ප්‍රධාන වශයෙන් ලැක්ටික් අම්ලයේ ප්‍රතිදිලීර  ශක්තිය තිබේ. ඔබ ඔබේ හිස්කබලට ටිකක් එකතු කර පැයක් තබා සෝදාහරින්න.
5  කාංසාව සහ ආතතිය මුදාහරියි
          වර්තමානයේ බෙහෙවින් තරගකාරී ලොවක පීඩනයට ලක් නොවී සිටීම අසීරු ය. එහෙත්, මානසික අවපීඩනයට ලක් වීමෙන් ඔබේ සෞඛ්යයට අහිතකර බලපෑම් ඇති විය හැකිය. මෙතන විසඳුම තමයි. ඔබේ ආහාරයට කිරි එකතු කරන්න. ඔබට අඩු කණස්සල්ලක් සහ පීඩනයක් දැනෙනු ඇත.
6  එය බර අඩු කර ගැනීමට උපකාරී වේ
         කිරි වල කැල්සියම් අඩංගු වන අතර කැල්සියම් ශරීරයේ කොට්ටිසෝල් සෑදීම වැළැක්වීම සඳහා ඉතා වැදගත් වේ. කැල්සියම් නොමැති විට, ඔබට කෝටිසෝල් හි අසමතුලිතතාවයක් ඇති වේ, එය සාමාන්‍යයෙන් තරබාරුකම හා අධි රුධිර පීඩනය වැනි ගැටළු වලට මඟ පාදයි.
7   එය ඔබේ කන්තුක වාහිනී(cardiovascular) සෞඛ්‍යය වැඩි දියුණු කරයි
      දිනපතා පරිභෝජනය කිරීමෙන් රැධිරයේ කොලෙස්ටරෝල් අඩුවීම නිසා කිරීටක ධමනි හෘද රෝග වල අවධානම අඩු කර ගැනීමට හැකියොව ඇත
8     එය ඔබේ සම වැඩි දියුණු කරයි
       වෙනත් රසායනික පොහොසත් අලංකාර නිෂ්පාදන උත්සහ කරනවා වෙනුවට, ඔබේ රැව වැඩිදියුණු කිරීම සඳහා, විටමින් E, සින්ක් සහ පොස්පරස් වැනි ඛනිජ වර්ග කිහිපයක් අඩංගු වන භාවිතා කරන්න, ඒවා කොණ්ඩය සහ සමේ වර්ණය වැඩිදියුණු කිරීම සඳහා විශාල කාර්යභාරයක් ඉටු කරයි. මුං ඇටපිටි, කිරි සහ ලෙමන් එකට මිශ්‍ර කර මිනිත්තු 15 ක් තබා වතුරෙන් එය සෝදා ගන්න.

සකස් කේ - ඒ සි වි අතාවුද

0 comments:

Post a Comment