සෑම නිවසකම
මුළුතැන්ගෙයෙහි අනිවාර්යය අංගයක් වන ලුණු වල විද්යාත්මක නාමය වනුයේ සෝඩියමි
ක්ලෝරයිඩිය.මෙමගින් අපහට ලබාගතහැකි විවිධවු ප්රයෝජන අතුරින්කිහිපයක්
නමි.
* කෝප්පවල හා බදුන්වල පවතින තේ හෝ කෝපි
පැල්ලමි මත ලුණු ඇතිල්ලීමෙන් ඒවා ඉවත්කර ගත හැකිය.
* සීතල මදක් ලුණු සහිත ජලයට ඇපල්, පෙයාර්ස්
සහ අල කපාදැමුවිට එම කැබලි දුඹුරු පැහැගැන්වීම වලකි.
* ඉස්ත්රික්කයක පතුලේ බැදී ඇති
පැල්ලමි ඉවත්කිරීම සදහා කඩදාසියක් මතට ලුණු ස්වල්පයක් ඉස , ඒ මතින් මද
උණුසුම් ඉස්ත්රික්කය සෙමින් ගෙන යාමෙන්
එම පැල්ලම් ඉවත්කර ගැනීමේ හැකියාව ඇත.
* නිවිති ලුණු සහිත ජලයේ සේදීමෙන්
නැවත නැවත සේදීම අවශ්ය වන් නේ නැත.
*බිත්තර තමිබන වතුරට ලුණු ස්වල්පයක්
එකතුකිරීමෙන් බිත්තර කටුව පහසුවෙන් ඉවත් කළ හැකිය.
* තවද වතුර කෝප්පයකට ලුණු තේ හැදි දෙකක්
දමා දියකර බිත්තරයක් එහි ගිල්වු ව්ට අළුත් බිත්තරයක් නමි එහි ගිලෙන අතර පරණ
බිත්තරයක් නම් දිය මත පාවේ.
*එළවළු මෙන්ම පළතුරු කැපීම සදහා
භාවිතාකරන ලෑල්ල සබන් සහ ජලය යොදා පිරිසිදු කල පසු තෙත රෙද්දක් ලුණු වතුරේ පොඟවා
එම ලැල්ල නැවත පිසදැමු ව්ට එම ලැල්ලට දීප්තිමත් බවක් ගෙන දේ.
*ලුණු දැමු කඩදාසි බෑගයකට කෘත්රිම මල්
දමා හොදින් සොලවන්න.එව්ට මල්වල තිබෙන දුව්ලි ආදිය ඉවත්වී මල්වලට අළුත් බවක් ලැබේ.
* සමාණ ප්රමාණවලින් ලුණු, පිටි, හා
විනාකිරි එකතුකර සාදාගත් මිශ්රණය , කළුපැහැ ගැන්වී ඇති පිත්තල සහ තඹ භාජන වල
ගල්වා සිනිදු රෙදි කැබැල්ලක් ආධාරයෙන් හොදින් පිස දමා සබන් මිශ්රඋණු ජලයෙන්
සේදීමෙන් දීප්තිමත්බව නැවත ලබාගත හැකිය.
උපුටාගැනීම -www.saltworks.us/salt-info/salt-uses
http://www.rd.com/home/cleaning-organizing/over-60-ways-to-use-salt/
කේ.එච්.එම්.එම්.එම්.ඡයවර්ධන
විද්යා හා තාක්ෂණ නිලධාරි
0 comments:
Post a Comment