ඉන්දියානු අම්ලා ගස ඉන්දියාවේ ස්වදේශීය වුවද, වර්තමානයේ එය මැදපෙරදිග හා ආසියාවේ කලාපීය වශයෙන්ද වර්ධනය වී ඇත. මෙම
අම්ලා ගසෙහි සියලු කොටස්වල ඖෂධීය ප්රතිලාභ ඇතැයි විශ්වාස කරන අතර, අම්ලා පලතුරු ඉතා අධික විටමින් C, මෙන්ම තවත් කිහිපයක්
ප්රතිඹක්සිකාරක අඩංගු ෙව්. විටමින් A
පොලිෆෙනෝල් වේ
ඇමයිනෝ අම්ල
(ඇලිනීන්, ලයිසීන්, ප්රෝලින් , අසාර්ප්තික්අම්ලය, ග්ලූටමික්
යකඩ
කැරොටින්
ඇල්කේලයිඩ්
ග්ලූටීනිනී
පෙක්ටින්
අම්ල පළතුරු ආහාරයට
ගැනීමෙන් හෝ ටෝනික හා තෙල් වර්ග වසර දහස් ගණනක් තිස්සේ භාවිතා කර ඇත. එමෙන්ම එය
චිකිත්සක සහ වළක්වන ඖෂධයක් ලෙස භාවිතා කර ඇත.මේවා මගින් පහත ක්රියා සිදු කරයි.
ප්රතිශක්තීකරනය ක්රියා වැඩි දියුණු කිරීම
රුධිරගත සීනි මට්ටම පාලනය කිරීම හෝ අඩු කිරීම
මොළයේ සෞඛ්යය සහ ක්රියාකාරිත්වය වැඩි දියුණු කිරීම
වයසට වීමෙන් ඇති වන බලපෑම අඩු කිරීම
දැක්ම වැඩි දියුණු කිරීම
වියළිම අඩු කිරීම
ආහාර දිරවීම සහ ආහාර අවශෝෂණය වැඩි දියුණු කිරීම
පිරිමි සාරවත් බව වැඩි දියුණු කරයි
මුත්රා අසාදන වලක්වයි.
අම්ල පලතුරු යුෂ තෙල් සමගමිශ්ර කර රත් කර අම්ල ෙතල් සාදා ගත හැක.
එය හිස ෙකස් වලට වඩාත් ගුණදායකය.
උපුටා ගැනීම
health benifits of amla
Posted in: ඖෂධமருந்துகள்
0 comments:
Post a Comment