බිම්මල්
ලංකාවේ ඕනෑම ප්රදේශයක පහසුවෙන් වගා කළ හැකිය. අමුද්රව්ය
පහසුවෙන් ලබාගත හැකිවීමත්,වගා ක්රමය ඉතා සරලවීමත් නිසා ස්වයංරැකියාවක් ලෙස ප්රචලිතවේ.
බිම්මල් වල ඖෂධීය වටිනාකමත් පෝෂණීය ගුණයත් නිසා වෙළඳපොලේ
විශාල ඉල්ලුමක් පවතී. කෘෂි රසායනික ද්රව්ය භාවිතා නොකරන අතර ඉතා ඉහල පෝෂණ ගුණය
එමෙන්ම විවිධ අතුරු නිෂ්පාදන සෑදීම සඳහා භාවිතා කරන බැවින් වෙළඳපලේ ඉල්ලුම ඉහල මට්ටමක පවතී.
බිම්මල්
වලින් සිදුකරන විවිධ නිෂ්පාදන
v
බිම්මල්
සුප්
v
බිම්මල්පෙති
බැදුම
v
බිම්මල්
කට්ලට්
v
බිම්මල්
සීනි සම්බල්
v
බිම්මල්
සැන්විච්
v
බිම්මල්
මෝජු
v
බැදගත්
බිම්මල් සම්බෝල
v
බිම්මල්
කටගැස්ම
මෙම නිෂ්පාදන වලින් කිහිපයක් සාදාගත හැකි ආකාරය
පහත දැක්වේ.
බිම්මල් සීනි සම්බල්
අවශ්ය ද්රව්ය
වියළි බිම්මල් 100g එනසාල්
අමු මිරිස් 100g පොල් තෙල්
කුඩුකරගත් උම්මලකඩ 50g කුරුඳු පොතු
රතු ළූණු 50g කරපිංචා
කෑලි මිරිස් 50g කහ
ලුණු සීනි
සුදුළූණු
විනාකිරි
සාදන ක්රමය
වියලි බිම්මල් විනාඩි 20ක් උණු වතුරෙ පොඟවා මිරිකා කහ,විනාකිරි ලුණුකුඩු එක්කර රන්වන්
පැහැය වනතුරු ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න. සිහින්ව කපා ගත් රතු ළූණු, කරපිංචා, උම්මලකඩ,
ගැඹුරු තෙලේ බැද ගන්න. එයට බැදගත් බිම්මල් හා කෑලි මිරිස් එකතු කර රස තරමට ලුණු හා
සීනි එකතු කරගන්න. තාච්චියක් ලිප තබා එයට තෙල් ස්වල්පයක් දමා සිහින්ව කපාගත්
සුදුළූණු රන්වන් පාට වනතුරු බැදගෙන ඉහත මිශ්රණය එක්කර මදගින්නේ විනාඩි 05ක් පමණ
රත් කරගන්න. හොඳින් නිවුනු පසු බෝතල් වල අසුරා ගන්න.
එස්.එම්.ටීකේ.සමරකෝන්
විද්යා
හා තාක්ෂණ නිළධාරි
ගඟවට කෝරළය
0 comments:
Post a Comment