October 17, 2016

සිරි සැප දේ ගුණ සැප දේ කෑවොත් මුරුංගා


මුරුංගා යනු ලොව ඉහලම පෝෂණයක් අන්තර්ගත වූ ශාකයක් ලෙස හදුන්වා දිය හැක.  ආයුර්වේදීය නිර්වචනයන්ට අනුව මුරුංගා කොළ ආහාරයක් ලෙස නිතර පරිභෝජනය කිරීමෙන් රෝගාබාධ බොහෝමයක් වලක්වා ගැනීමේ ඉහල හැකියාවක් පවති.  මෙහි ප්‍රධාන වශයෙන් විටමීන A,C,B1,B2,B3 සහ කැල්සියම් බහුලව අන්තර්ගත වේ.  තවද පොටෑසියම්, අයන් සහ මැග්නීසියම් වැනි මූලද්‍රව්‍ය ස්වාභාවිකව ශරීරයට ලබාදීමේ හැකියාවක් ද මුරුංගා ශාකයට තිබේ.  මුරුංගා ශාකයේ විශේෂ ගුණ සමහරක්  පහතින් දැක්වේ.

     ශරීර ප්‍රතිශක්තිය වර්ධනය කරයි.

     ප්‍රබල ප්‍රතිඹක්සිකාරකයක් ලෙස ක්‍රියා කරයි.

     මොළයේ ක්‍රියාකාරිත්වයටත්, ඇස්වල නීරෝගිභාවය පවත්වා ගැනීමටත් වැදගත් වේ.

    අක්මාවේ සහ වකුගඩුවල යහපත් ක්‍රියාකාරිත්වයක් පවත්වා ගැනීමට ඉවහල් වේ.

    රුධිරයේ සීනි මට්ටම සාමාන්‍ය තත්වයකින් පවත්වාගෙන යාමට ඉවහල් වේ.


    සම මතුපිට හටගන්නා බැක්ටීරියා ආසාදන වලින් මුදවා ගැනීමටත් රුව අලංකරණයටත් වැදගත් ආහාරයක්   ලෙස හැදින්විය හැක 
                               

0 comments:

Post a Comment