පැණි රසැති ආහාර වලට ප්රියකරන
පාරිභෝගිකයන්ගේ සතුට වඩවන හතරවැනි මාදිලියේ නව චොකලට් විශේෂයක් විද්යාඥයින් විසින් නිපදවා
තිබේ. මෙය දැනට පවතින චොකලට්ම රතුකැට ආකාරයෙන් මිහිරැති මිශ්රණයක් ලෙස ඉදිරිපත්
කිරීමක් නොවේ. වසර 80 ක් වැනි දිගු කාලයකට පෙර සුදු චොකලට් ලොවට ඉදිරිපත් කිරීමෙන්
පසුව ඉදිරිපත් කළ ප්රථම නවතම චොකලට් වර්ගය ලෙස මෙය හදුන්වාදී තිබේ.
නව චොකලට් රෝස පැහැති
වීමට හේතුව ඒ සදහා යෙදු වර්ණක හෝ සායම් නොවේ. Ruby Chocolate (රතුකැට චොකලට්) නිෂ්පාදනය
කිරීමට යොදා ගත් Ruby කොකෝවා තුල අන්තර්ගත වර්ණ ස්වරුපය නිසා නව චොකලට් සදහා රෝස
පැහැය ලැබී තිබේ.
Ruby Chocolate (රතුකැට
චොකලට්) පලතුරු රසයකින් සහ සුළු ඇඹුල් රසයකින් යුක්තය. මෙම පැණිරස සංග්රහය
නිර්මාණය කිරීම සදහා Zurich නුවර පිහිටි Barry
Callebaut සමාගම වසර 13
කට වැඩි කාලයක් පර්යේෂණ කළ බව වාර්තා වේ. නව චොකලට් පිලිබදව හදුන්වාදෙමින් සමාගම
ප්රකාශ කළේ එය ඉන්ද්රිය කුල්මත් කරන්නක් බවයි. berry පලතුරු සහ අතිමධුර මෘදු බව අතර
තත්වයක් එහි ඇති බව ඔව්හු තවදුරටත් සදහන් කළහ.
පසුගිය මස
Shanghai නුවර පැවැත්වූ විශේෂ උත්සවයකදී හතරවැනි මාදිලියේ Ruby Chocolate ප්රථම
වරට ලොවට හදුන්වාදෙන ලද අතර දැනට විශාල පරිමාණයෙන් ලොව පුරා සිටින රසකැවිලි අලෙවිකරුවන්
වෙත පමණක් එය නිකුත් කරයි. නුදුරු අනාගතයේදී Ruby
Chocolate සාමාන්ය වෙළදපොලෙන් මිලදී ගැනීමට හැකිවනු ඇතැයි සමාගම
ප්රකාශ කරයි.
අන්තර්ජාලයේ
පිළිගත් විද්යාත්මක ප්රභව ඇසුරෙන් සකස්කළේ: හර්ෂ ලංකේශ්වර
https://youtu.be/ERSaxhRp6DU?t=15
0 comments:
Post a Comment