අවශ්ය ද්රව්ය:
බිම්මල් කි.
ග්රෑම් 2 , සිට්රික් අම්ලය ග්රෑම් 08,
කෝන් පිටි ග්රෑම් 70, රතු ලුණු ග්රෑම් 100,
මිරිස් කුඩු ග්රෑම් 50, ගම්මිරිස් කුඩු ග්රෑම් 50,
ලූණු ග්රෑම් 100, සුදු ලූණු ග්රෑම් 30,
අමු ඉගුරු ග්රෑම් 5, එනසාල් ග්රෑම් 1,
කරාඹු නැටි ග්රෑම් 1, කුරුදු ග්රෑම් 1,
සාදන ක්රමය
සෝදා පිරිසිදු කර ගන්නා ලද බිම්මල් කුඩාවට කඩා 2% ක සිට්රික් අම්ල ද්රවණයක ගිල්වන්න. පසුව එම බිම්මල්
නටන ජලයේ වි 1 - 2 ගිල්වා ගන්න. ඉන්පසු එම බිම්මල් කෝන්
පිටි, ලූණු, සිට්රික් අම්ලය හා කුලු බඩු මිශ්රණය සමග හොදින් අඔරා ගන්න. (blend). ඉන්පසු
එම මිශ්රණය අතින් හෝ පුරවන යන්ත්රයක් මගින් “ කේසීන් ” වලට පුරවා ගන්න. ඉන්පසු එය
හුමාලයේ පැ : 01 පමණ තම්බා ගන්න. නිවුනාට පසු ඇසුරුම් කර ශීතකරණයේ තබන්න.
විදාතා මධ්යස්ථානය - අරණායක
2 comments:
කෙසීන් කියන්නේ මොනවාද? ඒවා ගන්නේ කොහෙන්ද?
සෝයා සොසේජස් හදන විදියත් කියල දෙන්ට. ස්තූතියි
Post a Comment